Medisch Huis 22 - Vestiging Hoeksken 36 te Evergem

Dr. DE BLOCK KURT - COMPLEMENTAIRE EN FUNCTIONELE GENEESKUNDE TYPE KPNI  

HERSTEL VAN KLACHTEN NA COVID-19

De klachten die mensen over houden na een Corona-infectie zijn vaak heel geschikt om aan te pakken met behulp van KPNI.

De opeenvolgende stappen die nodig zijn om het lichaam te laten herstellen van de schade opgelopen na een Covid-19 infectie zijn perfect in te passen in het algemene stappenprogramma van KPNI :

1.  Het sluimerende virus in het lichaam afremmen en stoppen.

2.  De ontsteking die het virus in de hersenen veroorzaakt heeft (=neuro-inflammatie) doen verdwijnen. Hiermee pakken we de symptomen van neuro-inflammatie aan : hoofdpijn, mist in het hoofd, concentratieproblemen, slaapproblemen, duizeligheid, misselijkheid en neiging tot depressie. Tevens kunnen de hypothalamus / hypofyse assen opnieuw normaal functioneren en de energieverdeling in het lichaam terug optimaal regelen.

3.  Het actieve immuunsysteem tot rust brengen (slokt heel veel energie op als dit aan blijft staan.)

4. De energiecentrales in de cellen herstellen.

 

De energiecentrales in de cellen zijn de mitochondrieën. Deze hebben ook de functie dat ze de cel signaleren dat er een virus binnengedrongen is. Het Covid-19 virus heeft de kwalijke eigenschap dat deze na het binnendringen in de cel de mitochondrieën uitschakelt. Meteen ook de hoofdreden waarom zovele mensen blijvende zware en aanhoudende vermoeidheid ontwikkelen na corona.

5. Spier-en longweefsel herstellen.

Pas als laatste stap - nadat de rust en energie in het lichaam teruggekeerd is - kan je de schade op longen en spieren gaan herstellen. Als er in een land oorlog geweest is beginnen mensen ook pas aan de heropbouw als het leger gedemobiliseerd is (immuunsysteem tot rust) en ze zelf terug lichamelijk hersteld zijn en de nodige middelen hebben om er aan te beginnen (energie herstel). Dezelfde wetmatigheid stelt zich eveneens bij corona.

Naast de functionele aanpak en adviezen werken we – bij herstel na corona – vaak nog meer met hoogwaardige geconcentreerde natuurlijke stoffen om het lichaam te ondersteunen op de specifieke punten van herstel. De supplementen die daarvoor vereist zijn zijn helaas niet goedkoop. Bij zware symptomen kan de eerste behandelingsreeks aldus vrij duur uit vallen. Andere mensen met lichtere symptomen slagen we er vaak in met een korte gerichte reeks courante supplementen reeds veel verbetering te creëren.

Bij zware symptomen is een consultatie sessie van 1,5 uur aangewezen.

Bij lichtere symptomen kunnen we meestal afronden na 30 à 60 minuten.