Huisarts Dokter Kurt De Block

Toegepaste kinesiologie. 

Voor dit soort sessie mag u rekenen op 1 uur tijd.  

Kinesiologie is een manier om naar het gehele lichaam luisteren en te merken wat specifiek voor u van toepassing is. Elke kinesiologie-therapeut heeft zijn eigen manier om dit aan te voelen. Kinesiologie werkt met aanvoelen van spieren, gebruik van spiertesten. 

Kinesiologie wordt door de therapeut toegepast op zijn of haar kennisgebied. Iemand die kruidengeneeskunde doet zal de techniek toepassen om aan te voelen welke kruiden goed of minder goed bij deze persoon passen. Een therapeut die met psychische problemen werkt kan kinesiologie gebruiken om aan te voelen welke trauma’s of problemen voor u van toepassing zijn. 

Ikzelf gebruik de techniek op dit moment vooral om homeopatische middelen en supplementen uit te testen.

Momenteel werk ik met een algemene ‘prioriteit’sessies waarin we kijken waar uw lichaam op dit het meeste moment nood aan heeft om beter te functioneren : welke homeopatische preparaten, supplementen, vitamines, mineralen of ook gedragsverandering nu de hoogste prioriteit heeft.

Kinesiologie kan ook gebruikt worden om te testen in hoeverre de medicatie of supplementen die u neemt bij u passen of nog nodig zijn. Breng aldus gerust uw medicatie en supplementen mee of ook voedingsmiddelen (als u twijfelt als deze goed zijn voor u of niet).  

Momenteel ben ik gestart met een algemene oriënterende sessie. Het is echter de bedoeling om steeds meer kennisgebieden in deze sessie te integreren zodanig dat u als klant nog meer de informatie en behandelvoorstellen krijgt die exact bij u passen, die specifiek voor u van toepassing zijn. 

Doordat kinesiologie een techniek is die zo breed kan toegepast worden is deze sessie voor mezelf nog volop in ontwikkeling en evolutie. 

Denkt u dat het iets voor u is ? Schrijf gerust een mailtje aan hapraktijk@gmail.com voor info of overleg. Of maak een afspraak via 0473 70 41 76 (kantooruren).