Huisarts Dokter Kurt De Block

DE WACHTDIENST: PRAKTISCH HOE EN WAT?


Als de dokter tijdens de week of tijdens het weekend niet meer bereikbaar is en u heeft toch een arts nodig, dan is er steeds een huisarts beschikbaar via de huisartsenwachtdienst.


1733 

is het algemene nummer voor het meetjesland. Gebruik bij voorkeur een vaste telefoon. Dit vergemakkelijkt uw identificatie.Tijdens het weekend en feestdagen kan u terecht op de wachtpost in Eeklo (aan de spoedgevallen AZ Alma). U neemt het rechter rijvak tijdens het inrijden met de indicatie Huisartsenwachtpost bovenaan. Na heb passeren van de slagboom rijdt u helemaal naar de achterzijde van het ziekenhuis, voorbij de rotonde naar de parking aan de huisartsenwachtpost.  


Tijdens de week komt u terecht bij een huisarts van uw plaatselijke huisartsenkring.De wachtdienst is geen spoeddienst. De wacht-arts gaat langs bij de patiënten, ieder op zijn beurt. De wachtdienst is betalend: zie de pagina tarieven.Gelieve enkel gebruik te maken van de wachtdienst voor medische problemen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag: zware pijnen of infecties, buikpijnen, verwondingen, kortademigheid, ...Wat nachtbezoeken betreft: bel enkel bij medische noodzaak! Het criterium dat u kan hanteren is dat de toestand zodanig ondraaglijk en onhoudbaar is dat het niet kan wachten tot de morgen. Denk er a.u.b. aan dat de artsen die 's nachts uit hun bed komen ook huisartsen zijn die vaak de dag voordien en nadien een volle werkdag hebben.


Denk aldus 3 keer na vooraleer u 's nachts een huisarts belt : Wat kan u zelf al doen ? Mogelijks maakt een gewone pijnstiller al een enorm verschil.DE WACHTDIENST … NOG ENKELE TIPS


Huisbezoeken overdag:


Bel tijdig, liefst in de voormiddag! Zo kan de wachtpost uw huisbezoek veel makkelijker inplannen in alle verplaatsingen van die dag.  


Huisbezoeken 's nachts :


Zorg dat uw huis makkelijk te vinden is: steek extra licht aan. Zorg ook voor een duidelijk leesbaar huisnummer aan de straatkant. Is uw woning moeilijk te lokaliseren geef dan spontaan extra uitleg aan de wachtarts.DE AANGRENZENDE WACHTZONE IS: 


Zone GENT : 09/236 50 00  


 www.huisartsenwachtposten.be

       

Voor patiënten van Belzele is de wachtpost Martelaarslaan te Gent vaak vlugger te bereiken dan AZ Alma in Eeklo. Om overbelasting te vermijden wordt dit momenteel ontraden vanuit de wachtposten in Gent. De rationale zijnde dat de huisartsfaciliteiten voor de bewoners van Evergem te vinden zijn in de wachtpost AZ Alma.