Medisch Huis 22 - Vestiging Hoeksken 36 te Evergem

Laatste nieuws (27/6/2021) 


De gratis PCR-testen voor reizigers (vanaf maandag 28 juni 2021)

PCR-testen voor reizigers (vanaf maandag 28 juni 2021)

U heeft recht op 2 gratis pcr-testen onder de volgende voorwaarden :
   - Leeftijd van 6 jaar en ouder.
   - Hoofdverblijfplaats in België.
   - U voldoet aan één van deze criteria :
        o U heeft nog geen vaccinatie-uitnodiging ontvangen.
        o Uw vaccinatie-uitnodiging is minder dan 30 dagen oud.
        o U kreeg nog niet de kans kreeg u volledig te laten vaccineren en een geldig vaccinatiecertificaat te bekomen.
            * U heeft uw vaccinatie niet geweigerd.
            * U heeft enkel uw eerste dosis ontvangen van het tweevoudig AstraZeneca vaccin, minder of gelijk aan 84 dagen of 70 dagen terug

               (afhankelijk als uw eerste dosis voor of na 25 mei 2021 was).
            * U heeft enkel uw eerste dosis ontvangen van het tweevoudig Moderna or Pfizer vaccin, minder of gelijk aan 49 dagen terug.
            * U heeft uw enkelvoudig Johnson & Johnson ontvangen minder of gelijk aan 14 dagen.


Deze gratis testen kan u aanvragen via www.mijngezondheid.belgie.be. U ontvangt vervolgens een activatiecode die 10 dagen geldig blijft en waarmee u terecht kan in alle triage- en testafnamecentra, maar ook in privé-labo’s of afnameplaatsen van ziekenhuislabo’s, in functie van de beschikbare vrije ruimte.

Het is niet de bedoeling dat u met deze code naar de huisarts gaat.


Voldoet u niet aan de voorwaarden voor een gratis test? Dan kan u op dezelfde manier een betalende activatiecode aanvragen. Deze code is 30 dagen geldig. U zal moeten betalen op het moment van de afname. Check op voorhand waar u zich kan laten testen: met deze code kan u niet in alle testafnamecentra terecht, maar wel in de meeste labo’s.


Hou rekening met de geldigheidsduur van de testcodes. Vraag uw gratis testen bv. niet aan als u pas een maand later op reis gaat. Hou ook rekening met de doorlooptijd voor de analyses bij onze labo’s en reken dat er 24 à 36 uur nodig zijn om je resultaat te ontvangen.


De 2 gratis testen gelden niet voor snelle antigeentesten. Niet alle landen aanvaarden deze testen en de testmogelijkheden in België zijn beperkter. Indien u toch wilt betalen voor een snelle antigeentest, moet u weten dat dit soort test mogelijk is bij bepaalde labo’s en vanaf 12 juli ook bij een duizendtal apotheken.