CONSULTATIES - AFSPRAKEN BOEKEN: HOE EN WAT?

Wij werken enkel met raadplegingen op afspraak. Het afspraken-systeem heeft vooral tot doel om de wachttijden zoveel mogelijk te beperken (hou er rekening mee dat er soms vertraging is).

Doordat we werken op afspraak hoeft u geen half uur vooraf aanwezig te zijn. Vijf minuutjes is meer dan genoeg. De enige regel die gehanteerd wordt is:  als het druk is en u niet aanwezig bent 10 minuten na uw afspraakuur dan vervalt uw afspraak.

HET AFSPRAKENSYSTEEM VIA INTERNET OF SMARTPHONE.

Gelieve zoveel mogelijk uw afspraken online te boeken, dit kan eenvoudig via www.afspraken.be

De website afspraken.be zit eenvoudig in mekaar en is heel gebruiksvriendelijk. U hoeft enkel een login en paswoord aan te maken om volledig zelf uw afspraken te beheren: u kan zelf consultaties boeken, verwijderen of herboeken op een latere datum.

 

Verder hebben wij een patiëntenstop doorgevoerd in ons afsprakensysteem. Op zeker moment merkten we dat allerlei patiënten die niets met onze praktijk te maken hadden afspraakplaatsen begonnen in te nemen. Dit heeft wellicht te maken met het gebruiksgemak van de website en internet opzoekingssystemen: Mensen van Wondelgem, Gent, Ertvelde begonnen de plaatsen in te nemen van onze eigen patiënten waardoor de consultaties overbelast werden. Het is niet de bedoeling dat we voorrang geven aan 'shoppende' patiënten ten nadele van onze eigen cliënten. Aldus dienden we hier een rem op te zetten.

 

Vandaar : Bent u al gekend in onze praktijk en lukt het u niet om via het afsprakensysteem een afspraak in te boeken geef ons dan een seintje via mail. Mogelijks dienen we uw connectie met de praktijk te (her-)bevestigen. Zorg alvast dat u een login en paswoord aangemaakt heeft via het systeem.

Heeft u geen internet beschikbaar of kunt u er moeilijk mee overweg, dan kan u ons bellen voor een afspraak op 09/378 08 69. Hou deze telefoons graag kort en krachtig !

Graag de nodige telefoonhygiëne aan de dag leggen :

- Bel enkel voor 8.30 u. bij absolute noodzaak.

- Gelieve de middagpauze 12.15 - 13.30 u. zoveel mogelijk te respecteren. Wij hebben ook behoefte aan een momentje rust en eten op de middag.

- begin met te zeggen wie u bent !

- Als u belt bedenk vooraf goed wat uw vraag is en wat u wenst !

Als u telefoneert neemt voor een afspraak bedenk vooraf welke dagen of momenten passen voor u en welke niet.

Maak meteen duidelijk wat u wenst... een hoogdringende afspraak, een eerstvolgende afspraak, een afspraak voor één der volgende dagen. Bij wie wenst u te komen ? Waar (Hoeksken Evergem / Belzele ) wenst u op consultatie te komen ?

 

WAT DE AFSPRAKEN ZELF BETREFT…

Probeer zoveel mogelijk overdag langs te komen zodat we de plaatsen 's avonds kunnen voorzien voor mensen die enkel na het werk/school kunnen langskomen.

Gelieve één persoon per consultatie in te boeken.

Komt u met 2 personen: boek dan gerust 2 consultaties.

 • Ondersteunend gesprek:
  U kan altijd eventueel 2 consultaties boeken voor zaken die meer tijd in beslag nemen bijv.  een moeilijk gesprek.
 • Nuchter labo:
  boek één van de eerste afspraken ’s morgens.
 • Pré-operatief labo en ECG (operatie gepland):
  meestal 2 afspraken nodig: overleg eens telefonisch met uw arts. Vul vooraf al alle vragenlijsten in aan u gericht !!!
 • Onderzoek voor een verzekering (Levensverzekering – schuldsaldo):
  Overleg eens telefonisch met uw arts (labo nodig? Nuchter, urine nodig?). Vul vooraf reeds alle vragenlijsten in aan u gericht. Laat open waar twijfel.

Wij streven er naar om 20 min. per persoon uit te trekken. In die tijd is het normalerwijze mogelijk om een medisch probleem degelijk na te kijken en een strategie te bepalen. Heeft u meerdere vragen en problemen dan is het mogelijk dat wij u – wegens tijdsbeperkingen – vragen om deze op een latere consultatie te bekijken. Spaar geen waslijst aan medische problemen op a.u.b.: wij kunnen niet alles op 20 min. nakijken.   ?

Oei, alles is volzet. Mocht er geen plaats meer zijn maar u zou graag dezelfde dag nog gezien worden neem dan telefonische contact op. Dringende zaken worden dezelfde dag nog gezien.